Thursday, December 24, 2009

ATAS dan BAWAH !!

Pengajaran !!

Tadi aku balik rumah UNTIE aku,
rumah untie aku nie
jenis kongsi rumah
sebelah2 kan.
THEN aku nie
suka lah cakap ngan jiran dia..
BUdak lagi budak nie nama BOBOY n Chinese...
satu MALAYSIA kan.
mcm nie perbualan nyerh,
masa aku baru balik dari beli makanan.

BOBOY : apa tuhs ABG !!
AKU : xda per makanan jer.
AYAH BOBOY: bagi lah sikit..( nada bergurau )
BOBOY : xmakan lagi niehs !! :-(
AKU : gelak jerh..


Masuk je rumah aku
terfikir betul ke boboy nie belum makan lagi?
boboy tu baru darjah 4. n
ayah nye xkerja.IBu nya sahaja kerja
kais pagi mkn pagi.
kais petang xdapat2.

Untie aku bgtau yang diaorg
malam nie makan jagung je.
SATU batang jagung dikongsi
adik beradk nya seramai 3 org..
WHAT do you think?
aku dengar seday gila.
ngalir airmata...aku terfikir yang
BOBOY bgtau yang dia belum makan.
sedangkan aku makan
MCD everyday, dia makan jagung dibelah 4..
aku terkedu...aku buat keputusan
bagi dia RM10 tok beli nasi.
aku pun xmampu jgak
nak bagi manyak2..sekadar yang mampu sahaja..
INSYAALLAH....kebaikan kita berikan
akan dibalas KEBAIKAN..tidak mengharapkan
balasan, cuma mengharapkan BALAsan daripada
TUHAN yang ESA...
ALLAH S.W.T..


Sesungguhnya tuhan sahaja
mampu membalas dan mampu menilai kebaikan
kita lakukan.
SEMOGA keluarga aku mampu
untuk meneruskan kehidupan
di dunia yang semakin mencabar INI...

Tuesday, December 22, 2009

GenTINg !! Sky Way !! 4D Avatar !! TS to Chowkit Walking !!

20 . 12. 2009

Keramat X tarikh tu,
masa nie lah kitaorg g genting..
seronok gila G genting ngan
FAMILY spkg 5 n beberapa alumni
which is my best frenn ever.
HuhuhuhUHUhuhuh.

Nie antara PICT2 yang menarik di Genting.



Bek1st penting!! Over Jahs !! Aeman apa tuhs!!


Ko ingat Cantik la !! Ermmm Xtahu nak ckp pe? Naik SkyWay Dah !!


AbgAize kena Tembak ** When Your Gone!FHM x? 2nd CabelCar...


Habutlah Korang !! J b.c J.. Blog Aku. !! Mcm Chef Wan je korang !!


Habut Lah..Main Space Shot...Bak kata azam, Jantung pun nk terbang sekali !!


Best Picture 2009



Hahhahaa !! tengah Down kejap !!
so apa lagi...
adeq are DOWN! DOWN! DOWN! DOWN! DOWN!


Baru Lepas Kena mArah So i Xda !!


Post Nak Meletops Jahs..Masa Nielah Menunggu Nak mati lama SKYWAY !!



Ketika Inilah Perjalan Pulang Dari TS ke Chowkit,
n Tengok AVATAR 4d..maksudnya beli 2 kali tiket...disebabkan
oleh Stuck dkat Genting selama 3jam..


Inilah yang dikatakan
keseronokan bila bersama org yang
kita sayang dalam HIDUP kita
selepas IBUBAPA kita.
SEronok bila tengok orang sekeliling kita
seronok dan happy.
Saat Ini dan untuk tahun ini,
tidak akan dilupakan sampai Bila2..

Ini boleh dikatakan sebagai aktiviti
terakhir untuk tahun
2009, dan 2010 datang dengan
penuh keceriaan dan pelbagai
aktiviti lgi yang
akan dianjurkan.

Terima Kasih Semua :

Abg Aize UMT
Abg Kamal UiTM
Abg Nasz UTM
Kak Mira UTM
KakYana UiTM
Apai UiTM
Faiz Meltech UiTM
Faizal a.k.a Neythiri UKM
Aeman UMT
Sum UM
Azam UM
A
zidee ( adik KAKMIRA )
Iaa ( adik KAKYANA )



JANTAN buatcara JANTAN !!

Aku : Pinjam Sweater Jap, Sejuk R.
Xmacho R xbg Pinjam..

Dia : Masalah Nye babe, ko
tu JANTAN buatla cara JANTAN.

Sentap Gila aku ayat Tuhds,
Tetiba jerh nak bgtau mcmTu knapa?
Apa masalah ko yang sebenarnya?
AKu mmg xfaham gila?
Aku tahu lah aku mcm nie kan,
tapi perlu ke mention ayat mcm tu depan
khalayak ramai yang ngah
beratur nak main go cart.
Patut la dari bawah lagi masa nak naik Sky Way
nampak pelik je dengan aku.
Aku terla kan pegang tangan dia. X sengaja kots.
Boleh dia kata, KITA GAY ke?
aku tarik tangan dia nak soh jalan cepat.
Salah ke?

Aku pelik R...aku mmg macam nie...
knapa org mesti takut nak jalan
ngan aku. Geli nak JAlan ngan aku,
sampai soh aku buat jantan sejati lah.
Untuk pengetahuan semua,
kalu xsuka jalan or kawan dengan
aku bgtau je depan2,
bgtau je ;

Weh adeq AKU xsuka kawan
dengan org mcm KO!!
AKu leh Terima KOts....Apa salahya
aku sampai ITU pun
kamu nak malu n benci...
Aku mula sedar siapa diir aku
yang sebenarnya.
N siapa kah kawan aku yang
sebenarnya.

Friday, December 18, 2009

Apa Salah Aku !!

Mesej Pertama;
" Bestnya Geng2 Dia g Genting, aku xdiajak
pun. Mcm Haram je...Kan? Thanks...))) "

Mesej Kedua;
" Ms nk naik Flight. aku la mula2 ko cari.
tapi kalu nak berhibur.
Haram Ko cari kan? Mulai hari ni.
Aku putus kawan dengan org mcm kamu.BYe "


What !!!!!!
Terkedu gila aku baca msg Tuh.
Dahla Baru Bangun TDOW.
SENTAP !!
Aku lah yang dipersalahkan.
Aku yang sakit kepala
memikirkan semua ini,
aku Yang berkorban semua benda
dan aku jgak Yang dipersalahkan.
Salah aku ke xajak MT tertinggi Ke genting.
Layak ke aku nak ajak MT semua ke
genting.
Bukan ke dah ada persindangan
dan perbincangan antara MT semua UNTUK ke genting.
Perlu lagi ke invitation Daripada aku.

AKu kehilangan seorang Abang
dan Juga seorang Kawan hanya kerana
genting????
WTLV !!
Aku yang dipersalahkan KE? Aku ke
Yang wajib Kena dengan semua INI?
Aku Ke? Aku xpernah berniat untuk
tidak mengajak semua orang.
Kalau boleh siap nk
Buat proposal lagi tentang TRIP ke genting niehs.
Tapi nk buat mcm mana,

Aku BUKAN anak AGONG !!
Aku BUKAN anak PERMAISURI AGONG !!
Aku BUKAN anak PERDANA MENTERI !!|
Aku BUKAN anak MENTERI- MENTERI !!
Aku BUKAN anak Wakil RAKYAT !!
Aku BUKAN anak orang KAYA !!.


Aku xmampu nak MESEJ semua org
ajak pergi KE genting bersama2.
Aku dah bgtau semua
orang yang AKU ajak.
Ajak LA kawan2 kamu yang NAK pergi.
Sampaikan lah pada yang lain.
SUMPAH!! aku xmampu nak MESEJ semua org.
Pernah aku lakukan ,
tapi failed, Tidak BERJAYA.

Bagi PIHAK MT, ada org sendiri yang
akan bercakap.

Bagi pihak SPKG5 aku yang bercakap.

Bagi PIHAK kawan2 LAMA Faiz Yang Bercakap
dan mengedarkan berita.
SO jangan aku dipersalahkan.

Adakah PUTUS nya hubungan Adeq dengan KAMU
akan membuatkan PUTUSNYA
hubungan ALUMNI KMPk dengan ADEQ?
ADEQ sanggup undur diri dari
semua INI.
ADEQ xsanggup lagi UNTUK dipersalahkan BUAT
kesekian KALI.
AWAL MUHARRAM 1431H ini,
adeq menyusun sejuta kemaafan
kepada
sesiapa sahaja YANG terasa dengan adeq
kerana TIDAK menjemput atau
mengajak KE genting HIGHLAND bersama2.
Bukan terdaya KUDRAT ku untuk semua.
Kebaikan YANG aku berikan DIBALAS !!.
THanks SEmua. THanks A LOT...
AKU mengundur DIRI dari FAMILY ALUMNI
yang TERSAYANG. yang pasti Abang2 dan KAKAK2
semua TIDAK mahu melihat muka
yang membawa keburukan INI
didalam KELOMPOK ALUMNI
yang MULIA.

Terima Kasih DAN Seribu KemaaFAN ku POHON.

Thursday, December 17, 2009

KawaNKu ExcidenT !!

Tetiba telifon berdering,
Nama Chibby Tutor tertera
di kaca telifon.

Mak : " Adeq, mak excident " Adeq : " What, mak excident? Mak kat ne niehs? " Mak : " Mak dekat roundbout nie, Adeq Dtg K ! Adeq : " Mak tunggu K, adeq gerak ngan Jack g Sana K.

Aku cepat2 la g panggi jack
nak selamat kan Mak.
Nama sebenar dia Rafie, tapi
kitaorg panggil mak.
Hahahhahahah, alah xkesahla nama apa pun kan.
Cepat2 la kami gerak ke
tempat kejadian kan.
Nak cek la apa yang luka,
sapa lagi yang terlibat,
apa yang berlaku kan.
Aku pun tiba lah, ayu tetap ayu ok
walaupun terkejut niehs.
Mana X nyerh mak andak excident baru
lepas santau sapa pun
xtau lah terus kena balas kan.
Kahkahkahakhaka...Teruk X.



Risau I tengok Mak excident. Tapi motor lah.


Mak ok jgak lorh, luka sikit2 jerhs.
Kawan mak luka teruk
nama nyerh AMir.
Teruk nyerh luka.
geli I tengok even amik forensic pun
tetap gila lorh..Sumpah wehs geli.
Kami bawak la dia G klinik bagai kan.
Nak di jadikan cerita handsome la plak
doktor nie...Dari pakistan Okeyh. Putih melepak.
Taste sangat. Tapi i stia Okeyh..setia sangat.
Huhuhuhu.
Lama la plak dekat Klinik Mega tu kan.
Pesakit layan Doktor ke apa.

Yang penting Nasib baik la
xda apa yang teruk kan.
Tuttut kuar berita lak esok
" P****N UKM excident "
xker hanj tu kuar metro mcm tuhs..
huhuhuhuu.
Kmi balik la UKM semula bergelak ketawa lagi
kots..
Kutuk mgutuk lagi.
Tapi mak dengan amir tetap menahan
kesakitan yang terkira dengan jari.
Huhuhuhuhu. Semoga mak n Amir sembuh.

Wednesday, December 16, 2009

BeraNI MaTi niehSSS !!!!

Bahagia Yang Tidak TerHingga.

9.12.2009

Semalam bersama nya amat
membahagia kan. Kehadiran nya
dinanti yang teramat sangat.
Segala impian aku untuk bersamanya
akhirnya dimakbulkan
bila mesej pertama darinya aku
terima seperti berikut.

dia ' Hai..Kat ne?'
aku ' kat rumah naper ?'
dia ' jom overnight '

dan seterusnya. Dengan perasaan yang amat
terkejut dan terkedu aku
terus mengemas dah
pack baju aku untuk overnight dengan dia.
Aku terpaksa bawak baju
yang okey2 skits coz esok
nak keluar dengan kengkawan plak.
Dah la janji dengan diaorg pagi lagi kots.
Macam mana pagi keesokkan hati
untuk tinggalkan dia.
Semua ini bermain dalam hati aku.
Yang penting aku xsanggup
nak cancel program yang
dah lama plan demi dia.
aku pun sayang kawan2 aku jgak.
hUhuhuhu. Asalkan dapat bersama dia
semalam sudah cukup buat aku
sebelum dia balik ke Kedah untuk cuti semester.
Yerlah susah sangat nak bersama dengan dia.
Ntah la bagi aku dia lain sangat2.
Dah la dia cuti sebulan kan.
Dia dak POLI cuti lain
dengan UiTM. Sem depan plak dia ada
LI, nasib baik dekat kawasan SHah Alam kan.
Ada la jgak peluang nak JUmpa kan.
asalkandapat Jumpa pun
sudah cukup bagi aku.
Nak di jadikan cerita lagi, malam tu dia
tunggu aku dekat KL sentral before g Hotel tok
overnight.
Hotel kawasan ChowKit la Murah skit kan.
Dia lak xtahu jalan ke chowkit terus
jawabnya aku lah yang
kena pandu arah nanti.
Nasib baik aku dah mahir dengan jalan2 KL yang
macam hapa niehs.
Nada terkejut dalam Hati aku
masih ketara lagi kots. Dalam pukul 10 aku
sampai KL sentral dan jumpa dia.
Dia nampak ngantuks sangat.
Yerlah baru habis exam rupanya.
Terus ajak overnght.
Bangga jgak la aku kan.Dia ajak overnight.
Sampai je Chowkit, kitaorg terus
masuk hotel. Hotel **** hahaah.
Mana bleh bgtau nanti korang rush kitaorg
plak lain kali kan.
Hahahhaa. Yang penting hotel tu biasa je.
Ada aircond yang penting kan.
Kitaorg masuk je bilik terus aku amik
towel g mandi. BUkan apa aku mmg xmandi
dari kui 6 ptg tadi. Berpeluh kots. Dat Y mandi.
Pas mandi , dia plak masuk bilik air.
Kuar2 bilik air dia pakai towel je.
apa lagi kan.
Nafsu masing2 xterkawal lah.
Kami PUn.

***Y&&&%$###%%&&*(((****

Boleh plak lepas &&&&****^%$####%%^
dia cakap baru sekali..masih awal lagi,,
hehhehehe,,
masa berlalu mcm tu je..
pas *&&^%$%^&& dia masih lagi pakai towel..
bagi hint for the next session kots..
hahahahaha. Aku on jer,,kitaorg
borak macam2. Dia ni mmg dikenali sbg org yang paling
mnyk bercerta. macam3 dia citer,
Ntah bagaimana kami boleh meneruskan
lagi aktiviti malam kamu
untuk kali kedua.
apa lagi dengan stlye yang lain lah.
style yang mana niehs...
ada lah..maka berlangsung lah,,

**&^%$$##$%%^&&*(((*&^%$#
(*&^%$#@@#$%^&&**

Kali nie lama skits coz cara baru kan.
Huhuhuhu
menong x? Bukan niat nak buat sapa2 marah
juz nak bgtau jer...seronok buat diari kat sini
kan..
Huhhuh
malas nak tulis2 kat buku niehs.
dah lame..hehheheheh. so lepas kali kedua
aku g beli makanan. mmg sangat lapar n penat sangat.
Baru 2 kali buat,
Da lak kawan aku leh buat sampai 6 kali.
mmg sah2 makan ubat.
aku nie kali pertama main lebih dari 2 kali
stu masa yng sama. Penat gila.
Pas makan. Aku niat nak lah tdow kan. Dia pun cakap tadi ngantok
kn penat lah itu lah..
ingt kn dia nak tdow la kan. so aku nak lelapkan
mata dulu lah. aku xleh orang lain tdow dulu dari aku.
so masa nak pejam mata dia sound aku.

" dia plak tdow, org yang lain yg ngantok,
org lain lak yang tdow kan,
baru 2 kali. awal lagi kots "

terkedu weh dengar ayat mcm tu.
adakah ada kali ketiga dan seterusnya
mcm apa yang as cakap.
Mengong niehs. Aku pun dengan semangat gagahkan
badan la tuk bangun.
Pas borak2 dalam pukul 12 lebih.
Kitaorg pun mulakan lagi
proses pergolakan untuk kali
ketiga.
dengan style yang aku paling xsuka..
paling sakit wehs...
tapi sebabkan dia dah lama mintak
aku pun ON jer lah. Tahan untuk dia,
kami PUn..

*T*&^&$%#$@%$^&^(*^&$%#^&*
&^&$%@#@%^$*&^*(&*(

Penat..Pas je Itu.. aku terus rebah..
lenguh. semua ada lah..aku tengok dia ok lagi kots...
xleh mngalah niehs.
Dia masuk toilet pas tu.
aku baring jer lah..nak amik tenaga kan.
Pas tu kami borak lagi
gelak2. tetiba kaur topic sal malam
yang menyedihkan aku.
Cara dia cakap dan explain supaya aku
tahu situasi sebenar spya aku
tahu yang dia xcurang dengan aku
lah konon. n dia nak aku percaya dia
dengan cara penceritaan dia tuhs.
Apa yang dia cakap mmbuatkan
aku lebih sayangkan dia.
Padahal kami Juz Scandal jer. Xlebih dari itu.

pas borak sal kesedihan nieh..aku pun
dengan gatal nieh
sentuh2 la tempat yang sangat2 sensitif nak
show yang aku sayang dia.
Kami pun mulakan lagi agenda yang
seterusnya. Kali keempat kots..dah dia kuat
sangat kau apa lagi.
Kali nie kitaorg buat cara yang
terbaik punya. Cara yang paling aku suka,
Huhuhuhu. thanks awak tunaikan permintaan saya.
aku yang mintak nak buat
cara dat way.
cara yang paling aku mint wehs.
kitaorg pun apa lagi kan.
85643w564^%%#$#@##^%&^*&*(^&%^
%&^$%#$#%$&^%*(&()
&^&%$#$!#%^*(&()

seronok n happy yang amat sangat
padahal esok result sem 1 kuar niehs..mmg gila lah aku nieha..
sangat2 gila...
pas poses kali keempat kitaorg kuar g makan
kat depan hotel.
da kedai makan 24 jam kots..bagus x?
huhuhuhu, masa jalan tuh dah ting2 tong dah aku niehs
dah xlarat gila2 wehs...
xbudget pun sampai kali keempat kots
mengong la aku niehs.

Balik jap g sah2 aku tdw.
nak tdow jerh...
nk tdw wehhh..
please bagi adeq tdow...ok kan.
sampai jew bilik aku terus baring.dia pun baring jgak.
kami pun tdow lah.
dalam pertengahan waktu aku terjaga tengok
dia mangun. aku dengan nada ngantuk tanyalah.

Nape nie?? Rupanya dia xleh tdw..aku pun
teman la dia.
Dalam pukul 4 kots. aku waktu2 mcm nie
menggatal lagi kan.
satu persatu aku bukak dia punya.
then 2,2 hilang benang.
Kami pun teruskan adegan kali ke5 kami,
hari ini dalam sejarah okeyh.
Hahhahaha. Lepas penat dalam pemprosesan
boleh plak dia selsema..kanpa Bah...
cepat2 dia soh aku
picit kepala dia..
Aku pun belai lah kepala dia. Upanya dia nak
soh orang belai dia Bahh..apa la kamu niehs..
aku pun belai jerlah..
sampai lah dia tertido..
aku pun tertido kat kepala dia.
dah tangan aku ngah pegang n urut kepala
dia kan.

Pagi tu aku terjaga tepat2 kui 9 pagi.
aku pun bangun n mandi bersiap nk
g jumpa kengkawan aku,.
aku tinggal kan dia
dengan satu ciuman yang sangat membahagiakan.
Thanks atas kebahagiaan yang
anda Curahkan.


cerita ini tiada kene mengena dengan
yg hidup mahupun yg mngenali.
baca sebagai hiburan sudah !!

Tuesday, December 15, 2009

JaLang Dan SanTau. !!!

JaLanG DaN SanTaU.

Jalang. Aku teringin La nak Tengok Jalang
kan. Orang Kata Best, Orang Kata xbest
so aku nak la tengok ngan mta kepala
aku sendiri.
So tengok la aku sendirian.
Xda orang nak teman kots.
Terpaksa tengok sorang kan.
nak tengo ramai2 semua kawan2
aku xminta citer cam tuh.
Nk dijadikan cerita masuk la
aku tengok citer JAlang tuhs.
Dengan hati yang berkobar2 nak
tengok kan, ingat kan best gila ke apa ke.
Mula2 cerita da la tulis nama
pelakon kan.
Sekor pun aku xkenai kan.
Pelakon murahan ke apa nehs.
bengang je aku. Sapa heroin nieh,
sapa lah hero nanti.
Nak masuk pertengahan cerita si JALANG nie
aku dah mula
mnyampah dengan diolog si pelakon
semua.
Mcam sial.
mcm hanjing.
macam babi.
semua ada lah. Bengang wehs...
sebelum masuk pertengah cerita aku keluar panggung
dengan menunjukkan
jari tengah ke skrin.
semua orang pandang aku.
Sumpah weh,,citer jalang nie telah jatuh
ke tangga teratas cerita paling murah,
pelakon paling murah, skrip paling murah.
MMg jalang gila cerita niehs..
patutla nama Jalang.
menyesal gila weh aku tengok citer niehs.
Menyesal nak mmpus kau dibuatnya

.

Menyesal aku tengok. Sumpah Nyesal.



Semalam plak aku tengok
citer SANTAU.
yer la dengan iklan yang menakutkan bagai,
makan cacing bagai
mana x syok nyerh kan..
nk r tengok kan.
huhuhuhu.
mula2 cerita oklah.
nak menunjukkan sapa pelakon n sapa yang
jahat nak mengelirukan
semua orang kan.
Dah masuk pertengahan cerita, xda apa yang menakutkan
langsung.
LUcu nak mati citer niehs
Boleh plak tok bomoh dia
BOBLOKMAN, pelakon yang terkenal dengan lawak
jenaka. apa lagi gelak besar la
semua org lam panggung tuhs
aku pun gelak jgak lah.
Lucu gila wehs.


.

Aku Adalah Bomoh Yng Berjaya mengalahkan Husin.


Tolong lah..
tetiba masuk scene tok bomoh pompuan.
Mak andak lagi nama tok bomoh.
hahahaha..boleh plak hantu tu gaduh dengan
mak andak lawan aku lagi cantik lah.
ko xcantik la mak andak.
boleh plak makandak ngaku
kat hantu tu mkandak lagi cantik.
bengangla hantu tu wehs.


.

Aku lagi cantik Lah. Tolonglah.


hahahhahahah
ahahhaahahaaahahhaahhaahahhah..sangat2 lucu.
Tapi citer nie lagi ok dari citer JALANG
yang xpandai nak buat cerita tuhs.
bengang weh aku.
Hahhahaahhaa..tapi ok lah kan
.


Sunday, December 13, 2009

Hahahhaha..UKM datang Lagi.

UKM kembali Lagi.!!

UKM....UKM....UKM....
Datang Lagi aku Pada Mu. Tanah
kelahiran bangsa2 yang
berjaya. Xpernah terbayang akan
kedatangan aku
ke sini buat ke sekian kali.
Apa lagi lah aku buat dkat sini kan.
Ala dengan niat yang baik
kots aku datang sini.
Nak jumpa kawan jerh.
Kalu ada harapan jumpa la sapa2
yang nak jumpa n sudi JUmpa kan.

Nak tau X...Dulu aku mmg apply UKM
1st tok kos Pendidikan Math.
Tapi UKM xterima aku kots tok
jadi sorang daripada beribu
pelajar anak didik ukm niehs.
aku pun xtau kenapa dengan result aku
sampai UKM xnak terima aku,
Ala biasalah aku beria nak masuk
UKM tapi result aku mcm
apa ntah..
Hanj jerh. Tolong lah..Ala bagi aku
aku wasa wesult aku ok
aper...xperlah UKM kalu xnak terima
aku kan..
Aku sanggup G U lain..U mana nak
amik aku jadi pelajar meka..
Tolong Terima hamba mU ini..

Alah, aku xkesah la UKM nak terima
aku ke x..
ayng penting aku dapat jgak sambunk belaar
kan..jangan xsambung belajar udah. Buat
penat jerlah dkat Matrik lama2 tapi xlepas
naksambunk belajor..mmg ngamuk la
jawabnya.
HUHUHUUHUhu...
aku xbelajar kat sini pun,aku tetap
duk kat sini.
datang ukm selalu.
TDow dkat UKM.
duk melepak dkat UKm niehs...
boleh jgak masuk sini kan.
Nasib baik UKM nie
dikenali sebagai UNiversiti Keluar Masuk U ols.
huhuhuhuhu,
Hahahahaha..

Habut la uKM..aku bersyukur
dimana sahaja hamba mu ini
dicampak
tetapn aku belajar kan..
kah3...ayat xleh nak blah.. Mati lah...
NI way thank u lah ukm
bagi aku masuk sini dengan mudah kan.
Mana lah tau tetiba kantoi aku
bukan budak UKM tapi
duk melepak kat ukm mcm
UNI sendiri.
Mati lah.

Saturday, December 12, 2009

Result Aku !!

ResuLT SEm SaTu ?

Reading And Critical Thinking = B-
ConCepT Of BioLogY = C+
GeneRaL ChemisTrY = B
InTroDucTioN To CompuTer ProggraMMing = B-
IsLam And AsioN CiviLizaTioN = A-
FoUNDaTioN OF AppLieD MaTheMaTicS = A-
PhysicS 1 = B.

* PETUNJUK GRED
A+ : 4.00 A : 4.00 A- : 3.67
B+ : 3.33 B : 3.00 B- : 2.67
C+ : 2.33 C : 2.00 C- : 1.67
D+ : 1.33 D : 1.00
E : 0.67 F : 0.00

so kiraan keseluruhan kiralah
sendiri. Boleh kira kan. Tambah ikut gred
dan bahagi 7 semua gred tuh.
Xkan xtahu kots.
Korang semua kan pandai2 lebih
dari apa yang aku ada.

Friday, December 11, 2009

Semester PerTama Berakhir Dengan !!

ResuLT SEm SaTu ?

" 11.12.2009 JumaaT
"

Reading And Critical Thinking = B-
ConCepT Of BioLogY = C+
GeneRaL ChemisTrY = B
InTroDucTioN To CompuTer ProggraMMing = B-
IsLam And AsioN CiviLizaTioN = A-
FoUNDaTioN OF AppLieD MaTheMaTicS = A-
PhysicS 1 = B.

* PETUNJUK GRED
A+ : 4.00 A : 4.00 A- : 3.67
B+ : 3.33 B : 3.00 B- : 2.67
C+ : 2.33 C : 2.00 C- : 1.67
D+ : 1.33 D : 1.00


E : 0.67 F : 0.00

so kiraan keseluruhan kiralah
sendiri. Boleh kira kan. Tambah ikut gred
dan bahagi 7 semua gred tuh.
Xkan xtahu kots.
Korang semua kan pandai2 lebih
dari apa yang aku ada.
Mesti tahu kira kan.
Mesti lah. Huhuhuhu.
ala xmanyak pun. xmacam korang lah..
Dak2 senior kata Kos kitaorg amik
nie susah.
Betul ke?
Chemical Forensic.
Nak dapat 3 pun susah orng kata lah.
aku xtau la
sangat sal kos nie kan.
Men masuk je.Minat jgak lah kan..
Xminat mcm mana nak stdy kan.
Apa2 pun aku bersyukur dorh ngan result aku nieh.
Alhamdulillah. Mungkin kena
stdy manyak lagi kots
sem depan.
MUngkin lah.

Sem 2 aku datang mengejar Mu okeh..

Tuesday, December 8, 2009

Memalukan Semua Orang !!

Aku Sentiasa Memalukan Semua .

Aku Tidak pernah meminta untuk
dilahirkan kedunia ini dengan
kehidupan yang akan memalukan semua
yang berada di sekeliling aku.
Aku sungguh tidak terlintas untuk
memalukan semua yang berada di hadapan
atau mereka yang berdampingan dengan aku.
Aku xmenyangka semua yang
aku lakukan memalukan mereka.
Mungkin kenapa mereka xmau keluar
dengan aku adalah disebabkan
perwatakan aku yang lembut dan PONDAN
bagi sesetengah orang. Nanti mereka
dikutuk dan dihina sebagai GAY plak kan.
Yerlah mana x nyerh merekakan
lelaki yang gagah perasa
mana nak nyerh dekat dengan aku yang
macam ini kan. Lelaki2 diluar sana pasti
akan kutuk dan mengata mereka
yang mereka GAY la kan..
dah rapat dengan budak lembut macam
aku nie kan.
Pondan sial.
Bodoh nak rapat dengan abang2 dan akak2 yang
baik semua tu knapa. Ko tu sembahyang pun x.
benda jahat je ko buat.Semua yang baik
xpernah ko buat. So kena
terima hakikat la
yang ko xlayak bersama diaorg,.
Orang mcm aku nie mmg layak
tok duduk dengan orang2 jahat je
n layak untuk aku bersendirian
tanpa yang lain. Aku dari dulu memang hidup
seorang diri
dan xpernah rasa bahagia dengan sapa2
pun. Orang JALANG mcm aku nie
mmg xleh bersma orang2 yng
baik dan bahagia mcm mereka.
Maaflah jikalau selama nie aku
memalukan semua
yang ada didepan mata aku bila berdampingan dengan aku.
Sumpah aku xpernah berniat
nak memalukan semua yang
berdampingan dengan aku. Aku xpernah
berniat nak melakukan semua ini
dan memalukan mereka.
Sumpah bagitau korang.
Tapi dah ternyata aku memalukan semua
aku sanggup undur diri
dari family yang aku sayangkan selama ini.
Aku sayang mereka yang amat sangat
aku xpernah rasa bahagia sebahagia
bersama family ini, Yang membawa sejuta keceriaan ini.
Demi mengekalkan kebahagiaan mereka
aku sanggup untuk undur diri.
Sayang korang semua.

Thursday, December 3, 2009

MengOng !!

Keluar Dengan Chatter Yang Bodoh. !!

Hari nie hari yang paling
menyampah dalam hidup aku,
keluar dengan seorang chatter
dekat YM nie.
Dah la tunggu dia 2jm tunggu.
Janji pukul 3 datang,
alih2 pukul 5 baru sampai,
melepas nak tengok muvie awal.
sangat geram dah masa nuggu dia.
Nasib baik aku nie jenis yang penyabar
n xcepat marah. Dalam hati bengan tu
wajib la ada kan. Semua orang da
perasaan kan. Dah la aku nie jenis xsuka orang
xtepati janji n buat orang tunggu lama.
Aku paling xsuka menunggu orang.
Benci yang amat sangat.
That y aku xpernah buat
orang tunggu lama2 lorh.
Xpernah kots.
Dalam 5.05 dia nie pun sampai lah.
Aku tunggu tempat lain,
tapi tempat lain yang dia g tunggu.
Mengong nak mati dia nieh. Dah la niat aku
baik nak jumpa dia kan.
Aku bengang gila dah time tuh.
Pas jumpa tuhs, salam bagai n teman la
dia g makan jap.
Boleh plak masa duk borak2 tuhs,
dia cakap pasal gambar aku dalam
YM n sekarang.
Dia kata apa taup,
dalam gambar aku nampak gemuk,
n sekarng kurus je. Gambor memang menipu kan
kadang2. bengang je dengan ayat dia.
Aku paling pantang orang cakap pasal
kulit n pasal kurus kering aku.
Nak tau aku dah puas nak gemuk kan
badan tau x?
aku dah frust gila dah nak gemuk kan badan
boleh plak dia cakap sal saiz bdan aku.
N pastu nak g tengok muvie..
aku mcm dah borink dah nak tengok.
bengang nye pasal, aku blah je..
xjadi tengok muvie..
2 jam aku tunggu xberbaloi pun.
Pas tu aku xmsg pun dia..
mati lah orang mcm tu,
Aku balik terus delete nama dia
dalam list YM aku.
Benci people like HIm.
Next time nak bercakap tu pandang2 skit.
Pengalaman yang paling menyampah
dalam hidup aku.

Sunday, November 29, 2009

PanggILan YanG mengEJutKan..

WHat PanggIlan Nye?

OMG, ada misscall FRom POLI?
Gosh... Naper dia call eks?
Time : 12.30 am
Date : 28. 11. 2009
Dia nak cakap apa eks dengan Aku?
or dia nak soh aku call balik.
Should I call him Back?
Ntahla I'm compius sangat. sangat2 xtau what should
I do, do i have to call him or not?

Tetiba tergerak hati nak call dia kan.
Call lah,

Aku : Hallo, naper tadi call?
Dia : Xda per saja je tadi kacau.
bercakap sampai la habis 23 minit.
Pasal bill i xkesah pun. Tetiba tergerak hati n
rasa menaruh harapan. Tapi memang aku
xpernah nak mengharapkan benda
yang pasti akan bukan menjadi hak milik aku.
So baik xpayah nak mengharapkan.
Toi x?
Yang penting, ayat last dia, dia mintak no seseorang
yang aku kenali. Kawan aku sendiri kots.
That is why aku xnak mengharap langsung
pada benda yang xakan menjadi hak milik
aku.
Maybe dia call or mesej aku pun sebab bosan kots.
N ada udang disebalik batu. Jahat nye apa yang aku
fikir tentang dia nie
No way, Dia xmacam tu kots. Dia okeyh
lah. Dia baik, aku percaya dengan dia.
Tapi semua orang xbagi aku
percaya dia seratus peratus sangat.
Xda lah aku percaya dia seratus peratus kan.
Aku buat biasa je dengan dia. Xda makna nyerh
nak believe in HIm 100 percent.

Perbualan seterusnya xmampu aku
nak teruskan, coz terlalu private sangat.
SAngat2 private. Nanti lah tunggu waktu yang sesuai ti aku
bagitau korang K.

Friday, November 27, 2009

Dream Comes True ??

MimPi MenJadI KenYAtaaN !!

TIada Harapan dalam samaran,
Tiada Sinaran dalam keindahan,
Tiada mimpi yang tidak kebetulan,
Tiada mimpi yang tidak disengajakan.

nak di jadikan cerita,
one day, hari yang sangat tidak sengaja
aku bermimpi tentang seseorang
yang dah lama aku tidak ketemu.
Mungkin mimpi pasal dia rindu kots.
Mungkin. Nak tau x mimpi yang macam mana
aku mimpikan.Jangan terkejut plak aku
bgtau kan.
Macam nie, dalam mimpi aku.
aku dengan dia stay sama2
dkat satu rumah. Kitaorg seperti suami dan
isteri, Dia pergi kerja or kelas pun xpasti, aku mesti
salam dia, n dia mesti cium dahi aku.
terkejut x?
Mimpi nie dah sah2 xkan menjadi kenyataan. Bila
lah nak stay dengan dia kan.
Even nak duduk semeja dia pun
aku malu, n cakap pun sepatah tiga perktaan jerh.
Nie bahkan nak stay satu rumah
dengan dia,
nak sediakan dia pagi2. OMG. Tapi aku
mengharapkan jugak
kedatangan mimpi yang macam itu kan.
seronok sngt apa yang dimimpikan itu menjadi kenyataan.
Sapa xmak stay dengan orang yang kita minat
kan. Stay sama2. jaga makan pakai dia.
Semua kitaorang buat sama2. Kan bagus tu.
know what cuti nie
i xtau nak buat apa larh. Cuti sem memang susah
nak pikir nak buat apa kan.
Nak balik rumah pun malas,
bukan sebab xnak jumpa family tapi
duk rumah pun sorang jgak kan,
Yang paling mengejutkan, aku tetiba lah
bergurau dengan dia kan. Nak stay dengan dia.

OMG dia kata datang la stay dengan dia
kat kolej kediaman dia dkat UKM
omg, terkejut hell, adakah mimpi aku bakal menjadi
kenyataan. Adakah semua ni betul,
Dengan nada serius lagi aku
bertanya, adakah ini semua betul atau mimpi sahaja.
Aku terfikir jgak, nanti apa kata BF dia kan.
Dah la aku nie orang asing kan.
mesti BF dia fikir bukan2 plak kan pasal dia.
Xpasal2 dia gaduh dengan BF dia kan.
Aku xnak plak rumah tangga orang
retak because of me kan.
Tapi tawaran sudah dipelawakan nak buat
macam mana kan. So i pergi jerlah kan.
Tapi takut jgak kan.
apalah yang akan berlaku nanti. Dia boleh ke
terima I seadanya. Aku nie dah la ntah apa2
kan perangai Huhuhuhu.
I hope dia dapat terima aku seadanya kan.
Betoi x?

Dah seminggu aku bersama dia, Aku sangat2 la
happy dengan dia. Teramat happy, semua
benda kami lakukan bersama2. Kadang2
terfikir n terbayang bahawa
mimpi aku telah menjadi kenyataan yang
amat jelas ketara.
Dia kekelas aku salam, n sambut dia pulang2,
malam2 pergi makan sama2,
tido sama2 sangat seronok hidup
dalam keadaan yang sangat
seronok niehs. Huhuhuhu. Indah sangat2 berada
dalam keadaan ini. Seminggu sahaja waktu aku
bersama nya.
Di harap sangat dalam keadaan begini akan terus berpanjangan
tapi itu hanya impian yang langsung tidak akan
menjadi kenyataan, Dia Bukan Milikku. Mesti sedar tu,
Duduk disana dengan dia ibarat seperti marriage contract with him.
Hari Khamis 26. 11. 2oo9
maka terbatal lah marriage contract kami,
Tapi dalam hati aku,
xnak semua nie berakhir dengan begitu shja.
Hati aku mula menyanyagi dia.
hati aku mula berdetik.
Harap dia tidak seperti aku. Dia sudah berpunya,
Aku mesti bangun dari angan2 ini.
sesunguhnya awak.
Hidup bersama awak dalam seminggu nie ibrat
satu kehidupan baru yang sangat menyeronakkan.
Tuhan sahaja dapat membalas jasa dan kebaikan
yang awak berikan pada saya,
Thank You so much. After this i do not know,
bila lagi mampu i stay dengan U.
Hantar u pergi kelas,
sambut u balik kelas,
teman U pergi makan,
Malam2 makan sama2,
tido sama2,
semau benda hampir kita buat bersama.
Ini akan menjadi kenangan yang sangat
menerujakan dalam hati saya,

Thank U Jackkkkkkkkkky. Thanks For everything.

Wednesday, November 25, 2009

RinDu Nya

Kenapa Lah aku
xdapat nak melupakan si dia.
Dia xda lah special sangat pun.
semua orang kata dia tak *******.
Tapi bagi aku dia lain
daripada yang lain. Dia ter amat lah lain.
Aku sungguh xdapat nak lupakan dia.
Even every single day mesti aku
tengok muka dia.
Sekejap pun xperlah asalkan dapat tengok.



angau macam nie lah aku.


know what, tiap3 hari aku ada alasan tersendiri tuk jumpa
dia. Tengok dia main futsal.



Tengok dia makan, sokong dia. Menjerit untuk
menyokong dia. Semangat hell nak sokong dia Kan.
Bagus x aku. Kawan2 aku lain sokong
pakwe masing2,
Aku pun sokong jgak, tapi sokong dia sebagai kawan
aku jerh.


ala2 cheerleader kan.


Dia nak aku,,,,
hahahhaha masalah larh. Xkan berlaku nyerh.
Tapi, even aku buat dia mcm tu pun, dia
susah sangat nak tegur aku. Diam membisu seribu bahasa
apa lah salah aku kan. Apa lagi aku
nak buat untuk membahagia kan hati dia
Tiap2 hari aku pergi jumpa
dia, ajak dia makan. Kadang2 tu dia kata xnak
g, tapi aku majjuk skits, n xmengharap pun dia datang
tetiba muncul depan mata. Ada jgak dia
datang. What should i think about his acting toward me?
Adakah aku je yang perasan mahupun
dia memang ada apa2 yang
semua orang xmampu untuk mengetahuinya?
Yang mana satu yerhs?
Compius sudah. Tapi kan. Aku betul2 mengharapkan
kehadiran dia Dalam hidup aku.
Xtahu lah kenapa kan sejak
dia datng dalm hidup aku nieh,
aku xleh lupakan dia sedikit pun
Even sekejap pun mesti aku windu dia lorh
teruk x aku niehs.. sangat teruk kan.
Aku nak sangat bahagia dengan dia mcm
kawan2 aku bahagia.
Tapi aku juz boleh bermimpi je untuk bahagia dengan dia
Mimpi kadang2 boleh menjadi kenyataan toi x?
Bagus x?
Tapi nak menunggu untuk mimpi menjadi
kenyataan tu yang sangat susah tuhs.
Tau x... Kawan aku pernah borak ngan dia. Kawan aku
tanyalah :
CikWan : Ehhh, kalu adeq minta ko, ko ok x?
Dia : Ok jerh, tapi aku suka pompuan.
Cikwan : Ala, dia minat jerh.
Dia : ermm okeyh.

Waktu lain kawan aku juga pernah tanya n dia pernah bagtau:

Dia : Aku teringin nak happy mcm syah n as. Bersama sentiasa.
Next sem aku nak cari awek
r sorang. Kalu xda jgak awek nak dkat aku
Aku couple jer ngan Adeq.
Cikwan : Ok jgak TUhs.

Kadang2 apa yang Cikwan bagitau tentang apa
yang Dia bgtau cikwan,
membuat kan aku terfikir?
Apa sebenarnya dia ni?Dia kenapa?Dia betui ke?Aku orang
terakhir pilihan dia ke?
AKu tersenarai jgak ke dalam
pilihan hati dia tuk
jadi couple dia?
Atau pun dia juz main2 je dengan kata2dia.

Aku sangat dan teramat xfaham dengan dia.
kenapa dia sangat la senyap bila ngan aku.
Apa aku nie bisu ke dengan dia.
Mungkin dia anggap aku bisu kots.

Nak tau jgak, Da one day kitaorg g makn sama2
waktu tu lepas dia main futsal. Dah menjadi aktiviti harian rumah
diaorg lepas futsal lepak minum.
Aku join skali.
Aku order makan n dia makan dengan aku,
makan daging gorang kunyit.
Terharu jgak. Yang paling penting.
Kawan dia cakap2 ngan aku, tentang ubat yang aku
bagi dkat kawan dia.
Dia mcm marah n cakap menunjukkan dia
xsuka aku Borak ngan kawan dia.
Aku juz leh borak ngan dia je.
Aku pandang kawan dia n saja whisper sumtink kan
n aku ternampak dia pandang mcm xska apa yang
aku buat dengan kawan dia.
Dia pernah marah aku pegang rokok.
Dia pernah cakap adeq jangan hisap rokok
T ngadu dekat mak.
Dia sengaja guna ayat mcm tu sebab
ada kawan2 dia. Xda la kawan2 dia cakap yang bukan2 kan.
Aku faham maksud dia
yang dia xnak aku merokok.
N aku pernah teringat yang dia xsuka awek dia
hisap rokok, n bila aku naik kereta dengan dia
aku tengah drive dia mesti mintak nak drive.
tetiba teringat jgak yang dia pernah bgtau dekat kawan dia
in front of me.
Dia : Kalu aku aku xbagi awek aku drive. Aku xsuka tengok awek aku drive.
So semua kata2 dia membuatkan aku
terfikir panjang. Adakah dia bermaksudkan sebegitu rupa,
ataupun aku sahaja yang melayan perasaaan bodoh ku.
mungkin jua. hahahahhahahaa.
Sesungguhnya. Aku menantikan jawapan darinya.
siapakan aku yang sebenarnya untuk kepastian
dalam kehidupan.
Sekian. Yang terpenting Aku, Dia.

Monday, November 23, 2009

I Think I Love You !!

You .

I Believe it shouldn't be this way,
It's impossible that I would Fall for you,
Maybe I'm just jealous,
Maybe I'm just lonely,
I'm trying to deceive myself
but now
I can't keep this to myself any longer
I think I love you
could it be this way
Cause I miss you
without you
There's nothing I can do
I think of you all the Time
it Seems so real now
I'm falling for you
Even thought I may not be sure
now I need you
Without knowing it, my heart
Is now filled with your image.

To express my love,
my love, I hope this not a dream,
And I pray may you
find your true love.
May you be blissful, Is it possible
to true love, Is it not possible?
I can't forget you now.

I can't understand love
It came out of the blue
My heart wouldn't listen to me
when we're together
If I knew about this earlier
we shouldn't allow it to begin
Regretting like a fool
Is It to late?
I pray you're not my destiny
I pray it's not you
I'm deceiving my self
It's not you
let's hope our fate is temporarily
I'm afraid to hurt you but I need to possess you.